В УНИАН состоялась пресс-конференция на тему: «В Украине скандал: шокирующая правда о книге рекордов Гиннеса» - Фотобанк УНИАН Фотобанк УНИАН

В УНИАН состоялась пресс-конференция на тему: «В Украине скандал: шокирующая правда о книге рекордов Гиннеса»

(29.03.2013)
Організатори IV "Олімпіади бойових мистецтв" заявляють про відмову представників Книги рекордів Гіннеса (Guinness World records book) реєструвати захід як найбільший за кількістю учасників турнір бойових мистецтв у світі. Про цеі під час прес-конференції в УНІАН повідомив президент Міжнародного союзу бойових мистецтв, власник "Олімпіади бойових мистецтв" Геннадій Чміленко.

За його словами, IV "Олімпіада бойових мистецтв", яка відбулася в Києві 23 березня, стала найбільшим у світі турніром, зафіксованого німецькою Світовию книгою рекордів, а також Книгою рекордів України. Г.Чміленко повідомив, що в заході взяли участь 1867 спортсменів з 24 країн світу, які виступали в більш ніж 10 різних видах бойових мистецтв. Він розповів, що організатори більше 5 місяців вели переговори з представниками Книги рекордів Гіннеса, щоб зафіксувати рекорд в цій організації, і погодилися взяти всі витрати по реєстрації на себе. Однак, як зазначив Г.Чміленко, прибувши в Україну, представники Книги рекордів Гіннеса повідомили, що рекорд буде зафіксований лише в тому випадку, якщо в турнірі візьмуть участь понад 1500 чоловіків без урахування жінок.

"Повний звіт листування з Книгою рекордів Гіннеса і те, що вони надсилали поштою - там ніде не вказано, що жінки не враховуються в рекорді", - зазначив власник "Олімпіади бойових мистецтв".

Крім того, Г.Чміленко констатував, що, за попередніми заявками, у заході мали взяти участь 2100 учасників, однак через інтенсивний снігопад 22-23 березня багато людей не змогли приїхати. Він зазначив, що в історії Книги рекордів Гіннеса були випадки, коли рекорди фіксували і при не повномій кількості заявлених учасників, якщо були виявлені форс-мажорні обставини.

"Правильно, мабуть, було б подати в суд, тому що це однозначно був форс-мажор", - сказав він.

Далі Президент міжнародного союзу бойових мистецтв, власник Олімпіади бойових мистецтв Геннадій Чміленко розповів про попередню історію запрошення суддів книги рекордів Гіннеса в Україну. За два тижні до турніру був дзвінок з Лондона, в якому повідомлялося, що всі 12 видів спорту повинні битися за одними правилами, на однакових майданчиках. У свою чергу, організатори неодноразово розписували механізм турніру і те, що це різні чемпіонати. Тоді було запропоновано провести бій за звання абсолютного чемпіона і це влаштувало суддів книги рекордів Гіннеса.

Але самий неприємний сюрприз Книга рекордів Гіннеса піднесла любителям єдиноборств у всьому світі вже в Києві, 23 березня. Незважаючи на сніговий буран, величезні труднощі із завезенням обладнання, приїздом учасників, все ж почалося «Гіннес шоу» - Олімпіада бойових мистецтв-4. Але суддя з Лондона, що прилетіла 22 березня, заявила, що турніром книга рекордів вважає виключно чоловічу його частину. Жінки не можуть вважатися учасниками турніру, з якої причини вона пояснити не змогла. Так як для організаторів це був сюрприз, то англійці запропонували, щоб жінки билися разом з чоловіками в одній сітці: «один на один». Була ще надія на те, що чоловіків буде більше 1500 чоловік, так як за попередніми заявками повинно було бути 1700 і загальне число учасників більше 2000 осіб. Але сніжна буря 22, 23 березня перекреслила всі надії. Загальна кількість учасників було 1867 чоловік, але чоловіків було тільки близько 900. А необхідно було 1500. Коли ввечері 22 березня організатори дізналися, що через сніжну бурю не можуть приїхати багато команд з Житомира, Броварів, Борисполя, Одеси, Чернігова, всієї західної України, суддя з Лондона сказала, що були такі випадки, коли через форс-мажор реєстрували меншу колькість учасників, ніж заявлених у рекорді. Однак, рекорд зафіксований так і не був.

Після від'їзду судді листування організаторів і представників книги Рекордів Гіннеса продовжилися, але ні до чого не привело, і британці, не пояснюючи причин, відмовилися вважати форс-мажором введення надзвичайного стану в Києві через негоду.

Як повідомив почесний президент міжнародного союзу бойових мистецтв, голова оргкомітету Олімпіади бойових мистецтв-4 Резазаде Алі Реза: «Дії представників книги рекордів Гіннеса ми вважаємо дискримінацією жінок, проявом сексизму і повним нерозумінням спортивних принципів, так як в ній працюють непрофесіонали. Це повна дискредитація міжнародного іміджу цієї організації, яка зацікавлена ​​тільки в отриманні грошей і більше її нічого не цікавить!... В особі представників Книги рекордів Гіннеса нашим жінкам завдано образи».

«Незважаючи на всі неприємності, на Олімпіаді все ж було зафіксовано два світові рекорди іншими міжнародними організаціями та п'ять національних рекордів! А подяка від учасників і глядачів заходу перекрили всі негативні моменти з книгою рекордів Гіннеса», - підкреслив президент Міжнародного союзу бойових мистецтв, власник "Олімпіади бойових мистецтв" Геннадій Чміленко.
+
Продолжая просматривать photo.unian.net, вы подтверждаете, что ознакомились с Правилами пользования сайтом, и соглашаетесь c Политикой конфиденциальности
Принять