Апелляционный суд оставил в силе пожизненный приговор Пукачу за убийство Гонгадзе - Фотобанк УНИАН Фотобанк УНИАН

Апелляционный суд оставил в силе пожизненный приговор Пукачу за убийство Гонгадзе

(06.01.2016)
Апеляційний суд Києва залишив у силі вирок екс-генералу МВС Олексію Пукачу, засудженому до довічного ув'язнення за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе. Відповідну ухвалу 6 січня 2016 р. оголосив головуючий колегії суддів Степан Гладій. Таким чином, суд відмовив стороні захисту Пукача в задоволенні клопотання про заміну довічного терміну ув'язнення на певний конкретний строк позбавлення волі.

Суд вирішив замінити обвинувачення Пукача за ч. 3 ст. 364 (зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України, оскільки ця стаття була вилучена з редакції ККУ кілька років тому. Ця стаття була замінена на ст. 358 (навмисне знищення документів), при цьому суд звільнив Пукача від кримінальної відповідальності у зв’язку із закінченням терміну притягнення до відповідальності.

Журналіст Гонгадзе був убитий восени 2000 року. 15 березня 2008 року Апеляційний суд Києва визнав винними у вбивстві Гонгадзе трьох колишніх співробітників Департаменту зовнішнього спостереження і кримінальної розвідки МВС України і призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі строком від 12 до 13 років. Ще один обвинувачений – Олексій Пукач – перебував у розшуку з 2005 року. 21 липня 2009 р. Пукача було затримано у селі на Житомирщині.

29 січня 2013 року Печерський райсуд Києва ухвалив вирок Пукачу, засудивши його до довічного позбавлення волі за вбивство журналіста.

Замовники вбивства Гонгадзе досі не знайдені й не покарані.
+
Продолжая просматривать photo.unian.net, вы подтверждаете, что ознакомились с Правилами пользования сайтом, и соглашаетесь c Политикой конфиденциальности
Принять